superior

Destinacions

Més de 200 M€ per millorar l’ús turístic del patrimoni històric espanyol

Evitar la despoblació impulsant els recursos culturals

El Govern ha anunciat els 92 projectes als què destinarà una pluja de milions perquè s’adaptin i millorin les prestacions del Patrimoni Històric pensant en el turisme. Són inversions que transmetrà als municipis perquè des de l’àmbit local ho dediquin als Béns d’Interès Cultural (BIC).

La xifra anunciada pel ministre d’Industria i Turisme, Jordi Hereu, és 208,5 milions d’euros. El ministeri explica que un dels criteris elegits per adjudicar la subvenció és el risc de despoblació que pot tenir la destinació. Gràcies a impulsar l’ús turístic dels BIC es pot fixar la població al territori.

Hereu ha recordat que Espanya és el quart país del món amb més declaracions de Patrimoni de la Humanitat i el tercer a Europa. En total, són 50 béns espanyols els declarats per la UNESCO.

Els 200 milions en ajuts del Programa de Millora de la Competitivitat i de Dinamització del Patrimoni Històric serviran per a la rehabilitació, conservació, manteniment, millores en accessibilitat als projectes seleccionats.

-Llistat del patrimoni històric amb ús turístic

Articles relacionats

Back to top button