superior

Fires i Congressos

Sorprenent, més expositors i superfície a Fitur 2015

L’organització de la Fira Internacional del Turisme, Fitur, ha anunciat que comptarà amb un 12% més d’expositors i més superfície d’exposició. Les dades reflecteixen una recuperació del certamen que passava en els últims anys per un descens continuat de resultats.

La nova edició de Fitur, del 28 de gener a l’1 de febrer, compta amb 56.233 metres quadrats d’exposició, un 4% més de superfície, gairebé 700 stands i més de 9.000 empreses assistents de fins a 160 països i regions. Esperen rebre unes 200.000 visites.

L’organització destaca com a novetat els nous productes de compres i salut. La moda espanyola i internacional present a FITUR SHOPPING està pensada per  impulsar el turisme de compres, un segment que mou a Europa 13.500 milions a l’any. 25 empreses i desenes de marques participaran en la nova secció especialitzada de FITUR, que comptarà amb un àrea expositiva, un programa de jornades i conferències, i cites personalitzades B2B amb compradors nacionals i internacionals

Pel que fa a la secció de FITUR Salut, que celebra la seva primera edició amb l’objectiu de donar resposta a un sector amb grans expectatives de desenvolupament, participen 15 empreses del sector. Han programat una agenda de ponències i taules rodones sobre tendències, innovació i factors d’èxit del turisme sanitari, a més de l’àrea expositiva.

Com en anys anteriors el turisme LGTB tindrà el seu espai a Fitur Gai. Aquest segment creix al món més del doble que el convencional, a un ritme del 12% anual. A més, el turisme LGTB s’ha convertit en el primer emissor de turistes del món en funció de la despesa, ja que acumula més del 15% del total. En la passada edició aquesta secció de Fitur va rebre més de 50.000 visitants.

L’organització calcula que per a Madrid suposa un impacte econòmic superior als 200 milions d’euros. En aquest sentit, per primera vegada, els negocis d’oci nocturn de la capital s’han unit sota el nom de Festitur per oferir una programació d’activitats pensada per als visitants que acudeixen a Madrid durant els dies de fira.

Articles relacionats

Back to top button