superior

AllotjamentDestinacions

Segueix el veto al lloguer d’habitacions en pisos particulars a Barcelona

La ciutat de Barcelona compta amb prop de 14.000 places d´habitacions turístiques que s´ofereixen per internet. L’ajuntament no vol legalitzar-les perquè considera que la capacitat d’allotjament de la ciutat ja està superada.

Per evitar-ne la regularització, el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) manté la seva prohibició. Així doncs, es mantindran als llimbs de la il·legalitat una quantitat ingent d’habitacions que es lloguen en plataformes com Airbnb.

Les habitacions compartides que es lloguen per períodes inferiors a un mes no tindran encaix normatiu a Barcelona, ​​encara que el govern autonòmic va aprovar una llei el 2020 que les incorporava com a nova fórmula turística. Deixava als municipis la potestat d’ordenar sobre aquesta modalitat.

L’equip de govern de la capital catalana ha decidit per ara que els lloguers que es produeixen a cases on el propietari comparteix estada amb els seus llogaters turistes no tingui cobertura legal. Desterra per ara els Bed&Breakfast a Barcelona.

Els grups municipals de govern, PSC i Comuns, mantenien una disputa sobre la regularització d’aquest tipus de lloguer. Mentre els socialistes es mostraven favorables a la seva legalització ja que són una font d’ingressos per a particulars que complementen les rendes, els Comuns, que van ser defensors d’aquest tipus d’allotjament, ara són contraris a la seva legalització perquè diuen que repercuteixen a l’alça els preus de l’habitatge de lloguer.

Tots dos partits expliquen que en un futur estudiaran una ordenança específica, però sense posar-hi data. Un dels reptes a què s’enfrontaran ara les autoritats locals és perseguir i sancionar aquelles famílies i particulars que ja estan realitzant el B&B, moltes per necessitat.

Articles relacionats

Back to top button