superior

AllotjamentEstudis

El pont de desembre ha donat uns resultats encoratjadors

El turisme s’ha reactivat aquest pont de la puríssima a Catalunya. Les dades que ofereixen els empresaris del sector corroboren les bones previsions realitzades abans d’aquest període de festa.

La directora general de Turisme de Catalunya, Marta Domènech, va arribar a preveure unes “ocupacions espectaculars” per a aquesta setmana de desembre. Sí que existia certa incertesa sobre com reaccionaria el turista davant de la nova obligatorietat de presentar el ‘passaport covid’ per realitzar bona part de les activitats socials. El resultat ha estat ben positiu.

Els clients que s’han allotjat en els establiments catalans són molt majoritàriament catalans i principalment de l’àrea metropolitana de Barcelona. La coincidència amb les nevades ha permès que les destinacions de muntanya i d’interior registrin els millors índex d’ocupació turística.

En els Pirineus, tant a la província de Lleida com a la de Girona, han arribat al 100% de l’ocupació. Les estacions d’esquí han estat el gran pol d’atracció. Malgrat que el fort vent a forçat a tancar alguna estació com la de Boi Taüll o a delimitar l’accés a les cotes més altes de les pistes, els visitants han respost com en les millors èpoques de la temporada. A les comarques d’interior les ocupacions també han estat altes. El turisme rural ha tingut una bona afluència de clients amb percentatge d’ocupació dels allotjaments rurals del 90%.

Pel que fa a les zones de costa catalana, aquest pont de desembre no és un dels seus millors moments degut a les temperatures. Malgrat això, l’oferta que ha obert a la Costa Brava i Costa Daurada ha pogut registrar unes ocupacions superiors als 65% en aquests cinc dies de festa. En alguns establiments concrets del litoral el percentatge ha pogut arribar al 80%.

Com era d’esperar la dada mes baixa l’ha registrat la ciutat de Barcelona perquè el client nacional no ha escollit la destinació urbana i el turista internacional no compta amb aquest període festiu.

Articles relacionats

Back to top button