superior

Destinacions

La crisi econòmica es fa notar a totes les destinacions catalanes, segons l’APTALC

L’Associació de Professionals Turístics de l’Administració Local de Catalunya (APTALC) assegura que la situació econòmica actual ha afectat notablement les principals destinacions turístiques catalanes, aquest estiu. Segons un anàlisi realitzat per l’Associació, les oficines de turisme de Catalunya han atès entre un 10 i un 40% menys de consultes durant els mesos de juliol i agost de 2008.

Tot i l’oscil•lació entre les diferents oficines, que depèn de la seva ubicació, es pot parlar d’un descens generalitzat, fonamentalment al mes de juliol. En alguns casos enguany s’han registrat les xifres més baixes de consultes dels turistes als darrers 15 anys.

La situació econòmica adversa es fa palesa també en el tipus de consulta que realitzen els turistes. L’APTALC assegura que “s’ha incrementat el nombre de demandes relatives a llocs d’acampada lliure, àrees de picnic, supermercats, senderisme o menús econòmics” a més de les preguntes directes sobre “els llocs on cal pagar i els que no”.

A més s’ha reduït el nombre d’escapades a l’interior per part dels allotjats al litoral, que han preferit passar el dia a la platja enlloc de fer les habituals excursions a altres indrets de Catalunya.

L’APTALC pronostica que tot i que “per a molts aquest serà el primer any dolent, les xifres de la propera temporada podrien ser encara pitjors, per la qual cosa potser es donaran com a bones les xifres d’enguany”.

Back to top button