superior

Càmpings

El balanç de càmpings i turisme rural també és positiu

Els clients i les pernoctacions dels sectors del càmping i el turisme rural han anat a l’alça aquest 2011. Els creixements han rondat el 4% per als càmpings a l’estiu tot i que l’acumulat de l’any segueix la línia descendent que va iniciar en 2007. El turisme rural s’ha mostrat més ferm amb un mes d’agost especialment bo amb creixements del 8% en pernoctacions i el 27% en clients.

Segons dades de l’Observatori de Turisme, de gener a agost, els càmpings catalans han rebut 2 milions de viatgers, que han generat 12,2 milions de pernoctacions, amb un descens interanual dels viatgers (-1,9%), però resultats creixents en les pernoctacions (3,7%). Catalunya ha estat la primera destinació estatal de viatgers i pernoctacions en establiments de càmping (39,8% i 46,6% del total d’Espanya, respectivament).

A l’estiu ha predominat el turisme domèstic en l’afluència de viatgers campistes (52,6% dels clients i 46% de les pernoctacions), mentre que el turisme estranger a liderat les pernoctacions (47,4 en viatgers i 54% en pernoctacions).

Catalunya, segona destinació de l’Estat de turisme rural

Pel que fa al turisme rural Catalunya ha estat la segona destinació de l’Estat en el que portem d’any, per darrera de Castella i Lleó. Els establiments de turisme rural catalans han rebut en els primers 8 mesos 207 mil viatgers, que han generat 670 mil pernoctacions, amb un creixement interanual tant de viatgers com de pernoctacions (6,5% i 5%, respectivament). Els establiments rurals catalans suposen l’11,2% dels viatgers i el 12,1% de les pernoctacions de turisme rural del conjunt d’Espanya. En els últims 5 anys aquest sector ha mantingut una evolució positiva en quant a viatgers, només trencada per l’exercici 2010.

Back to top button