superior

Organismes / Política turística

El sector passa per caixa a liquidar la taxa turística catalana

Fins el 20 d’abril els allotjaments catalans tenen temps per liquidar el primer trimestre de 2013 de la taxa turística. La Generalitat de Catalunya espera recaptar entre 40 i 45 milions d’euros en un any gràcies a l’impost que des de novembre de l’any passat s’aplica a totes les estades en allotjaments turístics.

Hotels, apartaments, càmpings i cases rurals fa 6 mesos que estan recaptant la taxa als seus clients. Aquest impost el liquiden a l’administració catalana coincidint amb els períodes de liquidació de l’IVA . Segons publicava el diari Segre, de fonts del Departament d’Economia, en els mesos de novembre i desembre la recaptació va ser de 2.821.151 euros.

“El 30% d’aquest diners van destinats als municipis i el 70% es dedica a política turística”, assenyala el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa. Recorda que es tracta d’un impost finalista: “Tota la recaptació, el 30% de l’administració local com el 70% de la Generalitat s’ha d’invertir en el Turisme”, assegura Espasa.

Es desconeix, hores d’ara, quin serà el pressupost que l’administració pública catalana destinarà a la promoció durant el 2013. La situació financera i política està endarrerint l’aprovació dels pressupostos al Parlament. Espasa afirma que “ara estem treballant amb pressupostos prorrogats”.

Sense pressupost definit, l’Agència Catalana de Turisme destaca com l’acció promocional més rellevant 2013 l’organització del Buy Catalunya. Aquesta trobada comercial que des de fa uns anys es realitza amb èxit de participació. Enguany estarà dedicat als productes d’Interior, actiu, natura i muntanya. “Esperem portar uns 75 operadors de tot el món perquè interactuïn comercialment amb més d’un centenar d’empreses catalanes”, afirma Espasa

[HOME]

Back to top button