superior

Tecnologies

Estudiants de Turisme de la UOC experimenten amb la realitat augmentada

Més de 400 punts del territori català ofereixen la possibilitat d’ampliar l’experiència visual del turista mitjançant la realitat augmentada i informació treballada per estudiants de la Universitat Oberta de Catalunya. Els Estudis de Turisme d’aquesta universitat, després d’implementar una prova pilot durant tres semestres, afermen, en el semestre que ha començat, l’aposta per aquesta tecnologia com a eina docent i transmissora de valor afegit en la interpretació del paisatge català.

La realitat augmentada és una tecnologia que ofereix informació en format digital d’un objecte tot enfocant-hi la pantalla d’un dispositiu mòbil amb càmera (telèfon intel•ligent, tauleta, etc.). Des de mitjan 2011, mitjançant aquesta tecnologia, uns 120 estudiants de l’assignatura de la UOC Patrimoni cultural han enriquit amb el seu treball més de 400 unitats paisatgístiques del territori català. "Aquest projecte col•laboratiu aporta valor afegit al turista perquè li permet anar més enllà del consum estètic i aprofundir en el coneixement de creació i transformació del paisatge i descobrir la història arrelada a l’indret", explica el professor dels estudis de turisme de la UOC Francesc González.

El públic en general té accés als resultats d’aquest projecte col•laboratiu i això, en l’àmbit docent, millora la motivació i participació dels estudiants. González, investigador principal del grup de recerca Laboratori del Nou Turisme de la UOC, remarca que "aquest treball permet als futurs professionals del turisme adquirir habilitats en el disseny i creació de nous productes turístics i, al seu torn, sensibilitzar-los de la necessitat de protegir i donar valor al paisatge català".

Les visites interessades a consultar el contingut només cal que es descarreguin, al seu dispositiu mòbil, l’aplicatiu gratuït Layar (disponible per a Android i iOS) i que hi cerquin la paraula paisatge./Notícia emesa per la UOC

[HOME]

Back to top button