superior

Allotjament

Catalunya regula els allotjaments turístics singulars

El reglament que regula l’activitat turística a Catalunya ha sortit a exposició pública per segona vegada per acceptar noves al·legacions i propostes de modificacions per part del sector.

Entre les novetats destaca la incorporació de dues noves modalitats d’allotjament, la dels allotjaments turístics singulars i la d’establiment d’hostalatge. A més, segueix admetent, com en el primer projecte de decret, el lloguer d’habitacions en domicilis particulars. Aquesta modalitat de Bed & Breakfast fins ara l’administració catalana la considerava il·legal.

El primer projecte de decret va quedar bloquejat, segons la Generalitat, quan no es va poder aprovar la Llei d’acompanyament de pressupostos. Ara, “per tal de poder tirar endavant aquest decret, s’inicia un nou tràmit administratiu”, afirmen des de la direcció general de Turisme. Fins el 15 de setembre s’estén el termini d’exposició pública.

Noves modalitats
Pel que fa als allotjaments turístics singulars la regulació els defineix com a: llocs o instal·lacions que permeten a les persones usuàries pernoctar-hi a canvi de contraprestació econòmica. Seran els ajuntaments els que podran regular i habilitar allotjaments turístics singulars en el seu terme municipal sempre que aquests compleixin les normatives que els siguin d’aplicació.

Els establiments d’hostalatge són allotjaments professionals que comercialitzen habitacions per places en llits individuals. En una forma similar apareix l’habitatge d’ús turístic cedit per habitacions. Aquest és un domicili habitual on el seu titular particular cedeix les habitacions a terceres persones per estades turístiques.

Airbnb ja s’ha manifestat en contra del projecte de decret. Critica que el lloguer d’habitacions dels particulars tingui el mateix tractament que els professionals. La plataforma voldria que aquesta pràctica estigues desregularitzada i que els particulars no estiguessin sotmesos a cap normativa.

La Generalitat afirma que “aquest decret completa el mosaic d’oferta de serveis d’allotjament legal a Catalunya, racionalitza la normativa sectorial turística, redueix el costos regulatoris per l’exercici de l’activitat d’allotjament turístic i reforça les eines de disciplina i control d’aquesta activitat al nostre país”.

Articles relacionats

Back to top button