superior

EstudisReportatges

El turisme tindrà més clients però més pobres

Ha arribat la quarta revolució industrial que comporta la “tecnologització” i el sector turístic es troba immers també en aquest procés. Baixaran els preus però no baixarà la qualitat del servei.

Apareixeran noves professions que encara no s’han inventat i moltes d’elles estaran relacionades amb el turisme. Els experts apunten que l’especialització en segments concrets de la demanda és l’oportunitat de futur. El turisme no es pot tecnificar totalment perquè la base del seu negoci necessita d’experiències, emocions i tracte personal però sí que tenen tots els components per oferir especialització. Els clients actuals formen part d’aquesta societat “tecnologitzada” familiaritzada amb les TIC que compra i adquireix serveis mitjançant la tecnologia. Es tracta d’una societat amb menys poder adquisitiu que generacions anteriors però amb necessitat de consumir turisme.

El paradigma d’una societat més pobra però amb més ganes de fer turisme s’avoca el sector a oferir serveis més barats. “Tindrem més clients però més pobres”, resumeixen els especialistes. L’era del low cost ha arribat i obliga les empreses a ajustar costos gràcies a la tecnologia.

En aquesta revolució apareixen nous competidors empresarials turístics que ofereixen serveis amb costos reduïts i que competeixen amb les empreses tradicionals. El sector tradicional ha d’aprendre a promocionar els seus avantatges també utilitzant la tecnologia per diferenciar-se.

La irrupció de l’economia col•laborativa és el major exemple de competència en el nou context. Ofereix serveis molt competitius en preu que ja satisfan les necessitats de la nova demanda. L’economia tradicional no ha cobert els rangs de preu baix perquè les obligaria a baixar també la qualitat del servei. Així que mantenir-lo és el repte.

Articles relacionats

Back to top button