superior

AllotjamentEstudisFormació

Prop del 50% dels allotjaments turístics ja han reobert a la província de Barcelona

Segons un Informe de la Diputació de Barcelona de monitoratge dels nivells de reobertura dels allotjaments turístics a la província de Barcelona, després de la finalització de l’Estat d’alarma, el 49% d’aquests han reobert ja les seves portes. Per marques turístiques, Pirineus Barcelona registra la xifra més alta, amb un 94,7%; seguida de Costa Barcelona (46,9%) i Paisatges Barcelona (19,4%).

Pel que fa a tipologies, a les comarques que engloben la marca turística Costa Barcelona han obert un 42,2% dels hotels; un 47,8%, dels càmpings; un 60,1%, dels allotjaments de turisme rural, i un 40,4% dels apartaments turístics. A les de Paisatges Barcelona, un 25,9% dels hotels; 46,2%, dels càmpings; un 15,9%, d’allotjaments de turisme rural, i un 11,1% d’apartaments turístics. Finalment, la que percentualment compta amb més apertures és la comarca del Berguedà (Pirineus Barcelona), amb un 85,4% dels hotels; 100%, dels càmpings; un 96,8%, dels allotjaments de turisme rural; i un 100%, d’apartaments turístics. El que suposa, en global, un 43,3% dels hotels oberts; 60,3%, dels càmpings; un  51,8% de turisme rural i un 39,0%,d’apartaments turístics.

El treball també recull les dades de dos municipis del Barcelonès, Badalona i L’Hospitalet de Llobregat, que tenen un 50% i un 40,9% de reobertures respectivament.

Aquest Informe, realitzat per Turisme de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració dels ens de gestió turística comarcals i tancat a data 10 de juliol, té com objectiu donar a conèixer i fer un mapatge de la situació actual del turisme, i en concret del nombre d’allotjaments oberts, a la província de Barcelona, després de l’Estat d’alarma.

En aquest marc, la Diputació de Barcelona va iniciar, la setmana passada, la campanya turística “Les comarques de Barcelona, amb els cinc sentits” amb l’objectiu d’inspirar al potencial turista català i espanyol, principalment, per tal que conegui que Barcelona és molt més i que molt a prop de Barcelona pot gaudir d’estades i experiències de tot tipus

Aquesta acció promocional s’ha fet servir el disseny de la campanya conjunta amb l’Agència Catalana de Turisme i la resta de diputacions catalanes, “Catalunya és casa teva”, que es va donar a conèixer el passat 15 de juny amb l’objectiu de presentar, de manera conjunta amb la resta d’administracions catalanes, la destinació Catalunya com a una opció turística propera, de qualitat, i amb una identitat pròpia que la fa singular.

Informe

Articles relacionats

Back to top button