superior

abajo

Rural

El turisme rural català, pendent de la seva categorització amb espigues

La Direcció General de Turisme i les cases rurals catalanes treballen conjuntament per fixar les categories dels diferents establiments abans de l’estiu.

La catalogació mitjançant les espigues, a la manera de les gites franceses, permetrà als turistes conéixer quins serveis ofereix cada allotjament, per tal de poder fer una recerca ajustada a les seves necessitats.

El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, ha manifestat el seu desig d’arribar a un consens abans de l’estiu i poder aplicar les noves categories en base a un nombre determinat d’espigues, entre una i cinc, de la mateixa manera que els hotels es categoritzen per estrelles. Els establiments rurals aconseguiran més o menys espigues tenint en compte paràmetres com ara la qualitat dels serveis i l’oferta turística de cada casa, entre d’altres criteris. En aquest sentit, la confederació Turalcat va presentar el e novembre de 2007 una proposta per a la categorització de les cases rurals amb l’objectiu de “clarificar l’oferta, no només informant el client sobre quina modalitat pot triar sinó també quina és la seva qualitat”.

A Catalunya existeixen actualment més de 1.700 cases de turisme rural que sumen més d’11.000 places. La classificació actual es fa en funció de la modalitat i existeixen dos grans grups: cases de pagès o establiments d’agroturisme, si els titulars obtenen rendes agràries, ramaderes o forestals, i allotjaments rurals, en cas que no n’obtinguin.

Back to top button