superior

EstudisTransport

Les companyies de baix cost copen el 66% dels passatgers aeris a Catalunya

Els aeroports catalans han rebut en mig any 7,8 milions de passatgers de vols internacionals, un 11% més que l’any anterior. Aquest creixement s’ha vist impulsat per les companyies de baix cost que tenen a Catalunya el 66% del tràfic de viatgers.

Catalunya ha estat, fins al juny, la principal destinació espanyola d’entrada de passatgers de vols internacionals en companyies de baix cost i la quarta pel que fa a vols tradicionals. Pràcticament 1 de cada 3 viatgers que arriben a l’Estat en companyies de tipologia lowcost ho fan per un aeroport català.

Dels 7,8 milions de passatgers estrangers arribats a Catalunya, 5,2 corresponen a companyies de baix cost (66%) i 2,6 a companyies tradicionals (34%). Les dues modalitats de vols han tingut un comportament positiu aquests mesos de 2016 però el repartiment del creixement ha estat més accentuat en les aerolínies lowcost (+13,5%) front les tradicionals (+6,2%). En aquest sentit Catalunya té una quota del 14,8% sobre el total estatal per que fa a les companyies tradicionals.

Exigència màxima a Vueling
Vueling, la principal aerolínia que opera a Catalunya, està considerada lowcost. Aquestes setmanes la companyia està sotmesa a un seguiment setmanal per part dels governs de la Generalitat i de l’Estat per controlar la seva operativa i evitar que es repeteixi la situació de caos de començament de l’estiu. Ara totes les mirades estan posades en el 29, 30, 31 de juliol i l’1 d’agost, cap de setmana amb més operacions a l’aeroport Barcelona-el Prat.

Aquesta segona operació sortida podria comportar cancel·lació anticipada de vols. Vueling ha suprimit tres rutes des de l’aeroport de Barcelona a Rabat (Marroc), Xeremétievo (Rússia) i Vilnius (Lituània) per garantir l’operativa d’estiu. Tindran els avions disponibles per si hi ha contingències. D’aquesta manera penalitzen tots aquells passatgers que ja tenien el bitllet i estalviant-se els costos de llogar aeronaus externes.

Davant el pla de contingència de l’aerolínia des del govern adverteixen que “la situació està millorant, però no és l’òptima encara”.

Articles relacionats

Back to top button