superior

Ara Lleida

El Pallars Jussà estrena Centre de Visitants

El nou centre de visitants del Pallars Jussà, l’Epicentre, ha obert les portes aquest estiu a Tremp amb l’objectiu de proporcionar al visitant tota la informació sobre els recursos, les activitats i els serveis turístics que ofereix la comarca.

L’Epicentre ha nascut amb “la voluntat de difondre els valors i el potencial turístic del Pallars Jussà per mitjà d’un equipament que a partir d’ara esdevé una finestra oberta al món”. Amb aquestes paraules definia Joan Ubach, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’objectiu d’aquest nou centre de promoció turística estrenat el 27 de juliol a la capital de la comarca, Tremp. Ubach considera que aquest equipament és una fita important per aconseguir que el Pallars Jussà “deixi de ser considerada una comarca de pas i assoleixi el lloc que li correspon en el món del turisme”.

Els responsables de la nova instal·lació destaquen també que les actuals estratègies promocionals del Pallars Jussà passen per “incentivar i promoure un turisme responsable, respectuós amb el territori i implicat amb la societat que hi habita” i —tot i que la comarca ofereix propostes per a tota mena de visitants— posen especial èmfasi en el turisme familiar, una tipologia de visitant “idònia per al tipus d’atractius que tenim a la comarca”.

Tot i que el punt neuràlgic de l’Epicentre són els serveis d’atenció i informació al visitant, situats a la planta baixa de l’edifici, el centre —que té una superfície global de 700 m2— està plantejat també com a equipament divulgatiu i de recerca. En aquest sentit, l’edifici ofereix també un espai d’exposició i aules didàctiques i sales de consulta obertes a investigadors i tècnics.

Els continguts del centre d’interpretació, centrat en els atractius turístics de la comarca, s’estructuren en sis àmbits:"Geologia i terra de dinosaures", "L’espectacle de la natura", "Els sons de la nit", "El pas de les cultures", "Escolta una història" i "Històries de gent del Pallars".

El pressupost de l’Epicentre, una iniciativa del Consell Comarcal del Pallars Jussà que té el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), supera els 500.000 €. La Diputació de Lleida també ha donat suport a la iniciativa.

Una comarca amb múltiples atractius

Tal com queda de manifest en el Centre d’Interpretació de l’Epicentre, el Pallars Jussà constitueix des del punt de vista turístic una comarca amb una sorprenent varietat de registres, tant de tipus natural com cultural. Aquests darrers van de la prehistòria (les restes de dinosaures, amb el Parc Cretaci d’Isona com a eix vertebrador), passant per l’època medieval (els castells romànics fronterers de Mur i Llordà) fins a l’època contemporània (el món de les centrals de generació d’energia de la Vall Fosca del començament del s. XX, recollit al Museu Hidroelèctric de Capdella, o les botigues-museu del Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç de Salàs de Pallars).

La comarca excel·leix també per la seva oferta paisatgística i de turisme actiu, amb propostes com el barranquisme —32 barrancs aptes per a aquesta disciplina—, les rutes amb bicicleta i el senderisme, els esports aquàtics als pantans de Cellers i Sant Antoni, el geocaching, el Tren dels Llacs, el turisme enològic o el Parc Astronòmic del Montsec, per esmentar només algunes possibilitats./Noticia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

[HOME]

Back to top button