superior

Organismes / Política turística

Intent de privatització parcial de Turespaña

Els problemes pressupostaris d’Espanya estan obligant al Govern a buscar fórmules que alleugeressin els comptes púbics. En aquest context s’emmarca l’anunci de privatització parcial de l’organisme de promoció, Turespaña, pel qual el sector privat prendria el 10% del capital.

Aquest objectiu de la Secretària d’Estat de Turisme té un recorregut complicat. Turespaña té un pressupost proper als 100 milions d’euros, l’entrada de grans empreses i també Pimes requeriria un desemborsament de 10 milions d’euros.

En cas de tirar endavant, els empresaris marcarien el full de ruta de la promoció. Segons el director de Turespaña, Manuel Butler, es tracta d’una mesura liberal que va en la línia del Govern d’involucrar al sector privat en el cofinançament de les activitats públiques. Les opinions dels empresaris serien vinculants en tot allò referent a les estratègies de planificació i promoció turística.

Segons avancen alguns mitjans la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, ha nomenat un consell assessor format per deu membres. Els noms els ha escollit directament Borrego per les seves trajectòries i la seva experiència en el sector i no en representació de les seves empreses o organitzacions.

Segons a detallat el diari Expansió, el consell assessor de Turespaña el conformen Gabriel Escarrer, conseller delegat de Meliá Hotels International; Simón Pedro Barceló, president del Grup Barceló; Carmen Becerril, presidenta d’Acciona Energia; José Luis Zoreda, vicepresident d’Exceltur; José Díaz Montañés, president d’Artiem Hotel; i Joan Gaspart, president del Consell de Turisme de la CEOE. Per part del sector públic també estan presents els responsables de turisme de la Comunitat Valenciana, Lola Johnson; d’Aragó, Francisco Bono, i de Múrcia, Pedro Alberto Cruz Sánchez.

[HOME]

Back to top button