superior

Destinacions

La Costa Brava, Patrimoni Mundial?

Diversos ajuntaments del territori, com ara  Pals, Tossa, Palafrugell, Palamós o Begur, han pres acords perquè el litoral gironí sigui Patrimoni Mundial de la Unesco.

A petició d’associacions com ara Amics de Tossa i l’Associació d’Amics de la Unesco de Palafrugell, entre d’altres, aquests municipis proposen declarar el paisatge natural de la Costa Brava i els seus camins de ronda com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Aquesta iniciativa es vol fer extensiva a més ajuntaments de la Costa Brava. Des de l’ajuntament de Tossa argumenten que “aquest espai té un enorme valor paisatgístic i de patrimoni natural a conservar, i és també un important atractiu turístic”.

Diverses associacions d’amics de la Unesco fa anys que treballen per preservar els paisatges de la Costa Brava  i demanen que s’iniciïn els tràmits perquè la declaració de Patrimoni de la Humanitat sigui una realitat.

“Aquest reconeixement –asseguren, per exemple, des de l’ajuntament de Pals- és una oportunitat tant per la Costa Brava com per a Pals i la seva platja per al desenvolupament del turisme sostenible i respectuós amb el medi ambient”.

Articles relacionats

Back to top button