superior

Destinacions

Acte commemoratiu dels 25 anys de Ara Lleida

La demarcació de Lleida va commemorar el 25è aniversari del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida amb una gran celebració que va aplegar cent cinquanta representants del sector i va ser el marc del lliurament dels guardons als guanyadors del Premi Internacional “Pica d’Estats”

El 25è aniversari del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i de la marca Ara Lleida “demostra l’aposta de les comarques de Lleida per un turisme cada cop més exigent, especialitzat i de qualitat”. Amb aquestes paraules va remarcar Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, la importància que ha assolit el turisme d’interior per al desenvolupament econòmic del país i especialment la tasca desenvolupada per la Diputació de Lleida per promocionar turísticament la demarcació dins i fora de l’Estat. Puig va presidir el proppassat 24 de novembre l’acte commemoratiu, que va tenir lloc a Cervera amb la presència de cent cinquanta representants del món turístic lleidatà.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va recordar que el sector turístic representa el 12,5% del PIB de la demarcació (cosa que es tradueix en un volum econòmic de 1.000 milions d’euros l’any) i que l’oferta turística “s’ha desenvolupat al llarg de tot aquest temps de manera progressiva i homogènia, intensificant les particularitats de cada comarca”, sota l’auspici del Patronat i d’Ara Lleida.

Reñé va demanar una major col·laboració entre el sector públic i el privat i va remarcar també la tasca continuada d’obertura de Lleida al món que du a terme la Diputació amb projectes ambiciosos com “Perseguits i salvats”, que ha potenciat la presència de turistes israelians a Lleida.

Van ser presents també a la gala, entre d’altres autoritats, l’alcalde de Cervera, Ramon Royes; el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i el seu director, Jordi Blanch. També hi van assistir els fundadors del Patronat Ramon Companys, aleshores president, i Jesús Bartolomé, diputat, a més del primer director, Xavier Moncayo.

La Nit del Turisme de Lleida, que enguany va tenir com a escenari el magnífic paranimf de la Universitat de Cervera, va aplegar diversos representants de les principals institucions de Catalunya, empresaris i tècnics de l’àmbit turístic, com també professionals de la comunicació. Així mateix, la trobada va acollir el lliurament dels guardons del 25è Premi Internacional “Pica d’Estats” en les categories d’Internet, Mitjans de comunicació de les Terres de Lleida, Premsa internacional, Premsa especialitzada en viatges i turisme, Reportatge fotogràfic, Premsa escrita, Ràdio i Televisió.

El sopar posterior al lliurament dels premis, elaborat pels reputats cuiners Albert Marimon i Juanjo Cerezuela, va consistir en un maridatge entre plats elaborats amb productes de proximitat i de qualitat de les Terres de Lleida i vins i caves selectes de la DO Costers del Segre. L’acte va comptar també amb la intervenció de la coral Ginesta de Cervera i va ser amenitzat amb l’espectacle de música, dansa i vídeo “Insectum”, a càrrec del músic David Pradas.

Cal recordar que el Patronat Intercomarcal de Turisme de la Diputació de Lleida fou creat el 18 de juliol de 1989 a l’Estany Gento, llac emblemàtic del Pirineu de Lleida, essent aleshores president de la Diputació de Lleida Ramon Companys./Noticia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button