superior

Serveis

Les oficines de turisme de Catalunya tornen l’IVA als turistes extracomunitaris

La direcció general de Turisme ha posat en marxa un nou servei a les oficines de turisme de la Generalitat de Catalunya que permet avançar la devolució de l’IVA de les compres als turistes extracomunitaris. D’aquesta manera la Generalitat se suma a la iniciativa presa per altres organismes com Turisme de Barcelona o l’ajuntament de Cambrils.

Els turistes extracomunitaris van generar el 2012 una despesa a Catalunya 5.550 milions d’euros. Aquest servei s’ha implementat a les oficines de turisme de Barcelona (al Palau Robert) i de Tarragona, i properament s’oferirà també a l’oficina de turisme de Girona. El turista pot dirigir-se a l’oficina de turisme amb la factura segellada pel comerç per tal de recuperar el IVA de la compra.

Segons informen des de la direcció general de Turisme, “l’objectiu és millorar l’experiència del turista a Catalunya, facilitant-li les gestions que haurà de fer a la duana, i avançar-li la recuperació de l’IVA per tal d’incentivar que reinverteixi aquests diners en els comerços i establiments turístics locals.

Per beneficiar-se de la devolució de l’IVA, els turistes han de ser no residents a un país de la Unió Europea i que hagin realitzat una despesa superior als 90,15 euros en una mateixa botiga i en un mateix dia.

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button