superior

Destinacions

Lleida potencia el BTT i el cicloturisme

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha editat la “Guia de BTT i cicloturisme per les comarques de Lleida”, amb 26 rutes diferents ordenades per comarques. També s’inclouen itineraris per etapes.

La guia, editada en català i castellà, es divideix en dos grans blocs: Pirineu i Terres de Lleida. A cadascuna de les 26 rutes s’inclouen la situació de la comarca, un plànol, la seva altimetria gràfica i una breu descripció (amb informació dels pobles i els monuments que es troben durant el recorregut). A més, hi ha uns pictogrames on es troben indicadors clars com ara la durada, el desnivell acumulat, la distància, la dificultat, el lloc d’inici i l’època de l’any en què s’aconsella fer la ruta.

La publicació està adaptada a les noves tecnologies, permet seguir l’itinerari en temps real, sempre que s’activi el GPS del mòbil  o la tauleta tàctil. A més, la guia de paper disposa de les coordenades GPS d’inici de la ruta, que es poden introduir al GPS del vehicle per poder arribar al punt d’inici i començar a pedalar.

La guia ofereix també un plànol i un llistat de les adreces dels centres de BTT i les oficines de turisme. A més, s’inclou una breu relació de les rutes de BTT per etapes (18 en total) que transcorren pel Pirineu i les Terres de Lleida, amb informació sobre el quilometratge i el desnivell acumulat i el nombre d’etapes que s’aconsella per fer-les.

Els amants del ciclisme disposen a la demarcació de Lleida de 7 centres de BTT, que ofereixen tots els serveis per a la pràctica de la bicicleta, a més de funcionar també com a minioficina de turisme, i des d’on es poden fer diferents rutes totalment senyalitzades per indrets de gran bellesa paisatgística. Així, hi ha el Centre BTT Val d’Aran, a Betren; el Centre BTT Alt Urgell, al Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell; el Centre BTT Solsonès-Vall de Lord, a l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord de Sant Llorenç de Morunys; el Centre BTT Valls d’Àneu, a Esterri d’Àneu; el Centre BTT Pallars Jussà, a la Pobla de Segur; el Centre BTT Montsec-la Noguera, al monestir de les Avellanes i al Càmping Vall d’Àger, i el Centre BTT de Lleida.

A més, l’Associació de Càmpings de Lleida proposa l’activitat “Càmping Bike&Run”, amb més de 50 rutes verdes amb BTT a partir d’alguns d’aquests establiments de les comarques de Lleida com a punts de sortida i arribada ideals per al ciclista /Noticia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Back to top button