superior

DestinacionsEmpreses

Les centrals nuclears volen ser un producte turístic

Els municipis tarragonins de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant volen atreure turisme interessat en l’energia nuclear. Aquests municipis que compten amb centrals nuclears busquen captar estudiants, investigadors, professionals i persones interessades en temes energètics.

Els dos municipis han creat la marca Terres de Mestral sota la qual impulsaran els productes de turisme actiu, cultural, gastronòmic i el “Turisme nuclear”. Com a propostes pensades per a aquests turistes s’inclou la visita a Vandellòs I per conèixer el funcionament d’una central nuclear.

Com funcionen les radiacions electromagnètiques o com es produeix l’energia nuclear? són algunes de les preguntes que tenen resposta en un dels espais interactius de divulgació dissenyats pels visitants. Els turistes rebran informació de la gestió dels residus radioactius i del desmantellament d’instal·lacions nuclears.

En aquest sentit, el municipi tarragoní d’Ascó, que compta amb una central, destina els ingressos de l’impost nuclear a promocionar el turisme. En la darrera edició de FITUR, va presentar els seus atractius turístics, en aquest cas vinculats a la navegabilitat del riu Ebre i a rutes de senderisme.

Articles relacionats

Back to top button