superior

Allotjament

Els hotelers amenacen de deixar l’Imserso i el Govern reflexiona

Representants hotelers han amagat amb la possibilitat de no programar l’Imserso si no apugen l’aportació actual que reben pels viatges dels pensionistes que és de 21 euros per persona i dia en règim de pensió complerta amb impostos inclosos. El Govern espanyol estaria estudiant una possible pujada.

La Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FEHT), per exemple, denuncia que fa 3 anys que els preus estan congelats i aquests no responen a la realitat del servei que ofereixen. Consideren que arribar als 23 euros per dia seria una quantitat assumible per poder tirar endavant. Amb la tarifa actual ho veuen inviable econòmicament.

Segons FEHT, el programa de l’Imserso no preveu millores en la retribució dels allotjaments. Critiquen que el govern no conegui la realitat del sector i qualifiquen la situació “d’insostenible i inviable”. Asseguren que fa temps que estan assumint pèrdues.

Calculen que a la zona de la Costa Daurada i les Terres del Ebre estan comercialitzant uns 35.000 paquets de l’Imserso que donen feina a 500 persones. FEHT informa que el programa de vacances per a gent gran afecta principalment en una quinzena d’hotels de Salou, Cambrils, Coma-ruga, Sant Carles de la Ràpita i Vila-seca.

Els hotelers amenacen amb no signar els contractes per a la temporada 2017/2018 com a forma de pressió. Es tracta d’una reivindicació que també secunden empresaris de Balears i Andalusia.

Articles relacionats

Back to top button