Organismes / Política turística

Arriba l’època de les reclamacions turístiques

La Unión de Consumidores de España (UCE) ha aprofitat l’arribada de l’estiu per recordar als consumidors la necessitat de conèixer a la perfecció totes les condicions dels viatges que contractin i les compensacions a les quals tenen dret en cas d’incompliments.

En aquest sentit, l’UCE ha fet públic que l’any 2007, les reclamacions a companyies aèries ocupaven la setena posició del rànquing de queixes principals dels consumidors amb un 3,84% del total . Fonamentalment es protesta per la pèrdua d’equipatges, cancel•lació de vols o les molèsties generades per l’overbooking. L’UCE ha instat les aerolínies a eliminar aquesta pràctica que afecta uns 250.000 passatgers a tot Europa.

Les agències de viatges reben el 2,13% del total de queixes i se situen en la 12a posició del llistat de reclamacions gestionades per l’UCE. Aquestes reclamacions estan relacionades amb l’incompliment de les condicions contractades, la manca d’informació suficient, publicitat enganyosa, el cobrament d’abusives despeses de cancel•lació del contracte i la insatisfacció amb el servei prestat.

Back to top button