Caiguda moderada en les reserves a les agències catalanes

L’enquesta realitzada per l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV) entre els seus associats revela una caiguda del voltant del 5% en el nombre de reserves de viatges respecte l’any passat.

Tot i això, els responsables de l’associació confien en tancar l’estiu amb xifres semblants a les del passat 2007 gràcies a les ofertes de darrera hora. La crisi no ha provocat cancel•lacions de reserves anticipades, però si ha fet que el turista endarrerís la seva decisió per comparar propostes i trobar preus més ajustats.

Segons l’ACAV, les agències receptives i les online ostenten els millors resultats, amb creixements que ronden el 10%.

Pel que fa a les destinacions, totes les agències enquestades opinen que s’està produint una ralentització de les reserves del producte nacional de proximitat, habitualment contractat per turistes de classe mitjana i que són els més afectats per la crisi econòmica.

En canvi, a nivell internacional i gràcies a la situació favorable de l’euro respecte el dòlar, predominen els viatges als Estats Units i Tailàndia, alhora que es mantenen altres destinacions tradicionals com ara Londres, París, Roma, Egipte i Tunísia.

0 0 0