superior

Destinacions

Rebuig turístic a Canàries en l’època de major èxit del sector

Preus alts amb màxima rendibilitat hotelera

Les crítiques al model de turisme de Canàries està coincidint amb el moment més àlgid del sector hoteler a l’arxipèlag. Els allotjaments estan tenint la rendibilitat més alta de tota Espanya.

Manifestació contra el model turístic de Canàries

Aquests bons resultats que ha facilitat l’INE sobre el nombre de turistes i la rendibilitat hotelera contrasten amb el rebuig social a la massificació turística que s’ha materialitzat amb una de les manifestacions més multitudinàries que han viscut a les illes.

Les dades de rendibilitat hotelera, que fan referència als ingressos dels establiments per cada habitació disponible, són gairebé el doble a Canàries (127 euro per habitació) que a la resta de Espanya (69 euros per habitació). Pel que fa al preu mig de l’habitació, a Canàries s’ha situat en 134 euros  -la tarifa més cara de l’estat en el mes de març- per sobre dels 109 euros de mitjana a Espanya. Cal tenir en compte que aquests mesos es poden considerar temporada alta a les Canàries.

El sector hoteler canari en particular i l’espanyol en general està vivint un moment dolç. Els preus hotelers estan creixent un 10% respecte el 2023. L’activitat turística està sent el gran sector contribuïdor de l’economia espanyola.

Articles relacionats

Back to top button