superior

Destinacions

26 projectes de referència del turisme enogastronòmic de Catalunya

1,5 milions d’euros de subvenció per a la Ruta enogastronòmica de la vall de Sió i el Parc Agrari del Baix Llobregat

La Generalitat de Catalunya ja està desplegant les actuacions contemplades a l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027. Aquest pla que compta amb un pressupost de 7 milions d’euros està articulat en 26 projectes.

L’objectiu “és fer de Catalunya una referència imprescindible del turisme enogastronòmic d’Europa”. L’Estratègia s’estructura en 4 grans eixos: transició verda i sostenible, eficiència energètica, transició digital i competitivitat. Les actuacions previstes en aquests eixos han de permetre a la destinació catalana estructurar una oferta de valor atractiva, competitiva i segmentada per tipus de públic, i basada en: desestacionalització, diversificació, desconcentració i augment de la despesa.

Entre les actuacions previstes que executen els ens locals hi ha dues a les quals el Govern els ha concedit una subvenció que suma més d’1,5 milions d’euros.

En aquest sentit, la Diputació de Lleida rep un import de 500.000 euros de subvenció per finançar l’actuació “Ruta enogastronòmica de la vall de Sió”. Aquest itinerari comptarà amb punts de parada i d’interpretació activa del paisatge i la producció agrícola mitjançant la creació i adequació d’itineraris no motoritzats al llarg de 15 municipis que segueixen el curs del riu Sió.

Per altra banda, el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat ha rebut un import d’1.045.479 euros per impulsar l’actuació “Can Comas: projecte agroturístic innovador i sostenible al Parc”. Es tracta d’una proposta basada en la promoció i difusió dels valors del parc, dels seus actors i productes a partir de la implementació d’una estratègia de màrqueting experiencial focalitzada en la masia Can Comas.

Altres projectes ja començats amb dotació econòmica determinada són: L’Espai vi: centre d’inspiració enogastronòmica de Falset (600.000 euros); el Centre enogastronòmic: espai cuina de mar de l’Ametlla de Mar (421.687 euros); la iniciativa Fruiturisme: centre a cel obert i espai d’Aitona (507.901 euros); i l’Aula Blava: vaixell interpretatiu de la cultura de la pesca de Palamós (850.000 euros).

Articles relacionats

Back to top button