superior

Mercats

El perill d’automatitzar els controls de seguretat als aeroports

El col·lapse va arribar als aeroports britànics per un problema electrònic a les portes de reconeixement facial de passaports

Els aeroports del Regne Unit han viscut un episodi negre amb retards i aglomeracions multitudinàries després que les portes electròniques del passaport deixessin de funcionar. El problema ha estat a nivell nacional i ha afectat els passatgers dels principals hub aeris com d’Heathrow, Gatwick, London Stansted, Manchester, Edimburg, Birmingham, Bristol o Newcastle.

La interrupció provocada ha posat de manifest el perill que suposa l’automatització total d’aquest servei. Les portes electròniques utilitzen el reconeixement facial per comprovar la identitat d’una persona i li permeten accedir al país sense que intervingui cap policia.

La BBC ha estat informant del caos generat, de les llargues cues i dels retards que han afectat als aeroports del Regne Unit des de la tarda de dimarts. La situació ja s’ha normalitzat i el servei d’accés de passaports electrònics va tornar a posar-se en línia.

N’hi ha més de 270 portes de reconeixement facial en 15 instal·lacions aèries i ferroviàries del Regne Unit. Segons informa el Ministeri d’Interior l’afectació va ser provocada per un “problema de la xarxa del sistema”, però ha deixat palès que durant les hores i hores de caiguda les autoritats no van tenir capacitat de resposta.

Articles relacionats

Back to top button