superior

TT.OO. AA.VV.

Desestimada la demanda de Ryanair contra Atrápalo

El Jutjat Mercantil número 2 de Barcelona ha desestimat la demanda interposada per Ryanair contra Atrápalo per vendre bitllets a través del seu portal.

El jutjat entén que Atrápalo té el dret a intermediar en la venda de bitllets de Ryanair com a agència de viatges. Explicita que "no precisa de l’autorització de Ryanair per dur a terme la seva activitat de mediació", a més de no causar cap perjudici a la companyia irlandesa. Per a l’ aerolínia de baix cost aquesta decisió significa que està permesa la pirateria en Internet i apel•larà la resolució judicial immediatament. Segons Ryanair els portals d’intermediació alteren el cost de les tarifes "fins deu vegades superior al preu original".

Ignacio Giral, director general de viatges d’Atrápalo comenta que "el gran beneficiat de la sentència és el consumidor, a qui no se li limita el dret legítim d’accedir al màxim d’informació, amb l’objectiu de que lliurement pugui comparar i escollir les companyies i tarifes que millor s’ajusten a les seves necessitats". Atrápalo creu que la sentència ha aclarit els aspectes legals i per tant continuarà intermediant en la venda de bitllets de Ryanair.

Ryanair va anunciar el passat estiu que no permetria l’embarcament d’aquells passatgers que haguessin adquirit els seus bitllets a través d’altres canals online, que no fossin els del seu propi portal. Diferents organismes van criticar la decisió i van instar l’aerolínia a no suspendre cap reserva Aquesta mesura mai no la va arribar a aplicar a Espanya.

Back to top button