superior

Estudis-antics

Els espanyols tindran problemes per finançar les seves vacances

El 16% dels espanyols tindrà problemes aquest any per a finançar les seves vacances degut sobretot a la crisi econòmica, fins al punt de posar en risc els seus plans.

L’Eurobaròmetre ha analitzat les previsions turístiques de la UE per aquets 2009 i situa Espanya com la destinació preferida dels europeus.

En contrast, el 37,2% dels enquestats assenyala que podrà plantar cara a aquesta despesa sense majors problemes, i el 39,8% assegura que pot permetre’s el seu període de descans encara que haurà de realitzar estalvis extra.

El 22,1% dels espanyols ja ha decidit que no viatjarà en 2009, enfront del 19,2% de mitjana comunitària. No obstant això, aquesta proporció encara pot augmentar considerablement durant els pròxims mesos tenint en present que gairebé el 33% dels enquestats encara no ha decidit què fer durant les seves vacances. El 23,7% afirma que sortirà de viatge, però apostarà sobretot per estades curtes. I només el 14,6% dels espanyols preveu un viatge de més de 13 nits consecutives.

Pel que fa a la destinació del viatge, el 68,8% dels enquestats es quedaran a Espanya, un percentatge similar al de l’any anterior. Un de cada deu espanyols viatjarà a un altre país de la UE, mentre que el 1,1% dels entrevistats pensa anar a Àfrica i un altre 1% visitarà Amèrica del Nord.

Espanya, Itàlia, França i Grècia són les destinacions favorites dels europeus per a les seves vacances de 2009. Espanya, que va ser escollida pel 14% dels enquestats en tota la UE, ja va ser la destinació més popular en 2008 i domina també els plans per a 2009, seguida de prop per Itàlia (11,9%) i França (11,1%).

El nombre de persones que organitzen les seves pròpies vacances en 2009 augmenta fins al 56%, amb Internet com principal mètode utilitzat. /Ag. EP

Articles relacionats

Back to top button