Formació

Formació gratuïta per al sector turístic via Internet

CanalTUR és una plataforma de formació online dirigida al sector turístic d’arreu de l’Estat, que de manera gratuïta, ofereix cursos orientats a proporcionar coneixement relacionat amb les noves tecnologies i el seu aprofitament per al negoci turístic.

La iniciativa, operativa a www.canaltur.es, està liderada per l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH) i Canal Empresarial, amb el suport per la Secretaria d’Estat de Turisme (MITYC), Segittur i Turisme 2020. Els impulsors “pretenen crear un espai formatiu, flexible i que s’adapti als horaris del personal del sector turístic i evitar els costos de trasllats i estades”, alhora que eviten l’absència del treballador del seu lloc de treball.

Les activitats formatives són gratuïtes i es poden realitzar en directe, de manera presencial, a través de la plataforma, encara que els continguts també estan disponibles en format gravat per a poder accedir als vídeos en el moment que es desitgi. La formació del sector en noves tecnologies està pensada per a arribar a nous mercats, incrementar la relació amb potencials clients, fidelitzar als clients actuals, incrementar resultats per una reducció de costos i un increment potencial de les vendes, entre d’altres, segons indiquen en el web de CanalTur. 

Reduir els costos i incrementar la productivitat

La metodologia proposada per CanalTUR busca que qualsevol integrant d’una pime pugui accedir a cursos formatius per la facilitat que suposa assistir a ells, així com pels seus reduïts costos. S’ha habilitat una plataforma tecnològica de comunicació interactiva amb so i imatge, que permet seguir en vídeo les activitats o assistir a les accions formatives en directe mantenint contacte visual amb el presentador i permetent la comunicació en temps real entre els participants.

Per accedir a les activitats és imprescindible registrar-se. Les temàtiques actualment proposades són: Introducció a Web 2.0, Màrqueting i comerç electrònic, Eines de comunicació 2.0, Nova gestió turística i, Sistema de gestió de destinacions.

Articles relacionats

Back to top button