superior

Formació

El Congrés aposta pels llits elevables en establiments turístics

Els diputats de la Comissió de Turisme del Congrés han aprovat per unanimitat una proposició no de llei que pretén facilitar la feina de les cambreres de pis. Han votat promoure la instal·lació de llits elevables als allotjaments turístics d’Espanya. Insten les diferents administracions autonòmiques que, en el marc de les seves competències, i amb el sector hoteler, facilitin la iniciativa.

Les treballadores que s’encarreguen de netejar habitacions s’exposen a riscos ergonòmics durant una activitat prolongada. El sobreesforç físic d’aixecar els llits i ajupir-se per preparar-lo es mitiguen ostensiblement amb els llits elevables. Amb aquesta proposició del Congrés, el sector hoteler, principalment, està cridat a incorporar-les per facilitar a les cambreres de pis les condicions laborals. La proposició no de llei dóna una moratòria de cinc anys per a la conversió dels llits en elevables amb sistemes mecànics o electrònics.

Aquesta mesura ja la va començar a implementar el govern balear amb una llei. Els allotjaments turístics de les Illes Balears tenen un període d’adaptació per anar substituint gradualment els equipaments fins arribar al 2028 amb la totalitat dels llits elevables.

El Congrés també ha impulsat el reconeixement del treball de les cambreres de pis com a “professió d’alta perillositat”. És un primer pas perquè el Govern incorpori les lesions musculars que pateixen les treballadores com a malaltia laboral.

Articles relacionats

Back to top button