superior

AllotjamentEmpreses

Les clàusules de paritat de Booking, denunciades davant Competència

El sector hoteler ha denunciat Booking davant la Comissió Nacional de Mercats i de la Competència (CNMC) per exigir als contractes les ‘clàusules de paritat’ en la qual s’obliga a l’allotjament a oferir la mateixa tarifa a la plataforma Booking que en altres plataformes de venda.

Aquest tipus de clàusules que aplica Booking a Espanya s’ha eliminat en altres països al considerar-se contrària a la competència com en el cas de França. Els hotelers diuen que aquesta obligació restringeix la seva capacitat comercial per adaptar-se a les situacions conjunturals i puntuals del mercat.

La denúncia que ha presentat l’Associació Espanyola de Directors d’Hotel (AEDH) comenta que les clàusules de Booking perjudiquen els consumidors ja que força a igualar els preus en tots els canals de venda independentment de si els costos i comissions d’altres canals són més baixos i per tant permetrien oferir un preu més competitiu. Espanya ha perdut en 12 mesos a més de 72 milions de turistes i 81 mil milions d’euros.

AEDH recorda la posició de domini de Booking en el camp de les reserves hoteleres online ja que concentra el 65% del mercat. L’objectiu dels hotelers és que les autoritats de la Competència a Espanya declarin il·legal la postura de Booking d’imposar aquestes clàusules i s’homologui la situació a la d’altres països europeus com Itàlia Alemanya, França o Àustria.

Articles relacionats

Back to top button