superior

Destinacions

La Diputació de Barcelona, nou membre de la Xarxa de Destins Turístics Intel·ligents

La Xarxa de Destins Turístics Intel·ligents està coordinada per la Secretaria d’Estat de Turisme, que lidera el projecte i la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (SEGITTUR), que l’impulsa i gestiona.

La iniciativa va sorgir en el Pla Nacional i Integral de Turisme 2012-2015, amb l’objectiu d’aconseguir una ràpida incorporació de temes innovadors a les destinacions turístiques. La Xarxa, però, no es va constituir fins el febrer de 2019.

El repte és aconseguir una infraestructura tecnològica avantguardista que garanteixi el desenvolupament sostenible del territori, fent-lo accessible a tothom. D’aquesta manera els visitants poden augmentar la integració amb l’entorn, incrementar la seva experiència i millorar la qualitat de vida dels residents.

En la darrera Comissió Executiva de la Xarxa s’ha aprovat la incorporació de 19 noves destinacions. És en aquest marc que la Diputació de Barcelona ha entrat a formar part de la Xarxa. També la ciutat de Barcelona ha estat admesa.
Ja hi han dos municipis de la província de Barcelona que en formen part, Castelldefels i Santa Susanna, que en son membres des del 2019. A Catalunya hi ha altres destinacions adherides a la Xarxa, com Lloret de Mar, la Vall d’Aran o Salou.
En l’actualitat la Xarxa ja arriba a 270 membres, dels quals 173 són destinacions, 40 institucions i 57 empreses.

Per obtenir el distintiu de Destí Turístic Intel·ligent, cal seguir una metodologia centrada en cinc eixos: governança, innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat. A partir d’aquí el procés es divideix en dos cicles. El primer inclou un diagnòstic integral i planificació de la destinació que porta a dissenyar un pla d’acció.

El segon cicle ja és d’execució i seguiment i és on es materialitzen les accions necessàries per a aconseguir la distinció de Destí Turístic Intel·ligent.

L’adhesió de la Diputació a aquesta Xarxa s’emmarca dins de les accions de la Diputació destinades a la millora de la competitivitat dels serveis i les destinacions turístiques de la província de Barcelona a través de la implantació de sistemes de turisme responsable sota els principis de sostenibilitat mediambiental, econòmica i sociocultural. Respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom”  i al número 11 “Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles”.

Vull veure el web de Destins Intel·ligents

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button