AAVV i TTOO

Les agències de viatges reclamen uns bons turístics

El president de l’Associació Estatal d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), Martí Sarrate, ha demanat al Congrés dels Diputats que el govern posi en marxa uns bons turístics que incentivin la compra de viatges combinats que tinguin lloc per Espanya.

Actualment algunes administracions autonòmiques ofereixen una ajuda similar però les agències voldrien que s’estengués a tot l’estat i que fos una mesura coordinada. Sarrate proposa que siguin uns vals de descompte d’entre 200 i 300 euros per a aquells que contractin a través de les agències de viatges.

Les agències creuen que amb aquesta iniciativa, que també utilitzen altres països europeus, es contribuiria a la reactivació de l’economia i seria una fórmula de rescat del sector. Martí Sarrate ha explicat davant dels diputats que és imprescindible prendre mesures que incentivin els viatges perquè “la pandèmia ha afectat la capacitat de consum de molts espanyols i malgrat la tasa d’estalvi s’ha incrementat un 32%, segons l’INE, no podem oblidar la realitat, aproximadament 3,9 milions d’aturats i 340 mil en ERTO”.

El president d’ACAVe vol que sigui el Ministeri de Turisme qui la impulsi perquè d’aquesta manera es podria viatjar entre autonomies. El val seria intercanviable entre els territoris i no posaria límits per gaudir dels viatges si es realitzen dins d’Espanya.

Sarrate considera que posant aquest incentiu de 300 euros els clients es podrien gastar 1.000 o 1.200 euros per viatge. Opina que seria una mesura similar a la de l’Imserso.

Articles relacionats

Back to top button