EmpresesFormació

El sector turístic, a la cua de les ajudes europees

La distribució dels 140.000 milions d’euros que arribaran d’Europa per superar la crisi del Covid deixa novament al sector turístic en una posició que no li correspon d’acord a la seva importància i rellevància en l’economia espanyola.

El cotxe elèctric s’ha convertit en el gran beneficiari dels fons Next Generation de la Unió Europea. El “Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència” del govern (dotat amb 70.000 milions d’euros), destinarà a la mobilitat sostenible 13.300 milions d’euros mentre que al turisme els arribaran 3.400 milions en tres anys tot i representar el 12% del PIB i el 14% dels treballadors de país.

Però a més, el sector turístic comptarà amb menys recursos en aquest pla que els destinats a àmbits com la rehabilitació d’habitatge (6.200 M), la modernització de les administracions públiques (4.315 M), el pla de digitalització de les pimes i el full de ruta del 5G (4.000 M cadascuna), o el pla de nacional de competències digitals (3.590 M).

L’empresariat ja ha criticat aquest repartiment de les ajudes i les considera insuficients. Recorden l’impacte que està tenint la crisi sanitària en el turisme, mesos sense clients, sense ingressos i acumulant despeses fixes.

A banda de recursos minsos, una altra de les crítiques que llança el sector és la poca concreció en com es distribuiran els recursos i les seves condicions. Per ara hi ha dubtes que realment acabin aportant valor al conjunt de les petites i mitjanes empreses turístiques.

Articles relacionats

Back to top button