superior

AAVV i TTOOEmpreses

TUI necessita liquiditat i es veu obligada a emetre bons per uns 400 milions

El primer operador turístic d’Europa necessita emetre deute per superar la seva necessitat de liquiditat mentre dura la crisi. Amb les aportacions que rebi dels bons intentarà pagar part del deute que li compleix en breu.

L’operació valorada en uns 400 milions d’euros es pot considerar arriscada per als inversors ja que els bons seran convertibles en accions noves o existents i l’operació no és garantida. Accions d’una companyia que fluctua però que està condemnada a perdre valor a passos de gegant en la borsa de Frankfurt.

Al 2020, el Govern alemany ha hagut de rescatar TUI amb ajudes per valor de 4.800 milions d’euros. El forat de l’operador turístic és majúscul, ha tancat el passat exercici amb un deute de 7.200 milions d’euros.

Però la situació de TUI encara pintarà pitjor i per això necessita la liquiditat que li pugui aportar els bons. A partir del 2022 ha de començar a tornar el deute que ara té congelat. Alguns mitjans econòmics xifren en 1,8 milions d’euros la necessitat de liquiditat diària de la companyia. El grup fia el seu futur al fet que el sector turístic es reactivi en els propers mesos i superi la crisi de la Covid.

Articles relacionats

Back to top button