superior

Allotjament

Satisfacció de l’Ajuntament de Barcelona sobre la problemàtica dels pisos turístics

En dos anys han tancat a Barcelona 3.000 habitatges turístics il·legals en un pla de xoc que des de l’ajuntament consideren que ha donat com a resultat deixar pràcticament a zero l’oferta que està fora de la llei.

Durant el mandat de l’alcaldessa Ada Colau l’Ajuntament de Barcelona ha interposat 6.500 sancions a pisos turístics. En aquest període també ha ordenat el tancament de 4.900 pisos i ha aconseguit que més del 60% hagi deixat d’operar.

La satisfacció municipal és gran. En el balanç que han presentat indiquen que han analitzat més de 17.000 anuncis de 140 plataformes web que comercialitzen apartaments turístics. En aquests moments, asseguren des del consistori, que s’ha reduït en un 95% l’oferta que no compte amb llicència.

Ara l’activitat inspectora consisteix en revisar aquells habitatges que van deixar d’actuar il·legalment per contrastar que no reincideixen. En moments de gran demanada d’allotjament, com la recent celebració del Mobile, els inspectors revisen que els pisos continuïn inactius.

Articles relacionats

Back to top button