superior

DestinacionsServeis

Ajudes de 6,5 milions per als ajuntaments que vulguin fomentar el turisme

La Generalitat de Catalunya ha aprovat una línia de subvencions per incentivar el desenvolupament de plans de foment territorial turístic entre els ens locals.

El pressupost per a la concessió d’aquestes subvencions és de 6,5 milions d’euros, provinents dels ingressos de la taxa turística (Impost sobre les estades en establiments turístics). Les actuacions finançades per aquesta línia s’hauran d’executar entre els anys 2016, 2017 i 2018. Els ajuntaments o consells comarcals que vulguin rebre aquest finançament hauran de fer propostes que “afavoreixin la competitivitat i una millora en la qualitat de l’experiència turística”, expliquen.

Encara no es coneixen tots els detalls de com fer les sol·licituds però seguirà la línia d’anys anteriors on també la Generalitat va destinar imports similars. Sí que han anunciat que en aquesta tercera convocatòria “prioritzaran aquelles inversions que incideixin especialment en la millora de l’accessibilitat en les destinacions i que afavoreixin un turisme globalment accessible i inclusiu”.

Aquestes noves subvencions se sumen a les 38 atorgades en els últims dos anys, que van ascendir a un import total de 12,8 milions d’euros, sempre sufragats per la taxa turística.

Articles relacionats

Back to top button