superior

Allotjament

Els hotelers preveuen més clients aquest estiu

L'ocupació dels allotjaments estarà per sobre del 80%; ara ja tenen venut el 52% de la cartera

La Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat) assenyala que l’ocupació dels establiments augmentarà de manera generalitzada durant tota la temporada alta.

Tot i la inflació, els empresaris detecten que s’està restablint la normalitat prepandèmia pel que fa a l’afluència turística. Les cadenes hoteleres, per a aquests mesos, ja tenen reservat el 52% de la seva oferta, 17 punts més que el 2019. Pel que fa a l’arribada de clients han notat que el britànic i l’alemany encara estan per sota del que s’esperava. Tot i això, el president de Cehat, Jorge Marichalar, anuncia que per al conjunt d’Espanya l’ocupació podrà superar el 80%, que va ser la mitjana de l’any passat.

A més, Cehat explica que el preu mitjà diari de les habitacions ocupades (ADR) s’ha incrementat un 9,7% durant la primera part de l’any. I si comparem els preus mitjans, una habitació el 2019 estava en 107 euros i actualment se situa en 126 euros. Defensen que malgrat la pujada el percentatge està per sota del 14% d’increment general de l’IPC, de manera que el sector assumeix part de la inflació. Aquesta pujada de preus ha fet que el client nacional hagi adaptat les seves estades al seu pressupost reduint pernoctacions.

Manca personal per a l’estiu

La CEOE ha alertat de les dificultats que troba el sector del turisme per cobrir les necessitats de mà d’obra. Els perfils professionals que requereix el sector no es cobreixen i queden moltes vacants amb la temporada ja en marxa.

Un dels problemes està sent la dificultat per trobar habitatge per allotjar els treballadors a les zones turístiques.

Articles relacionats

Back to top button