superior

abajo

Mercats

Tot va més lent del que s’esperava

La tornada a la normalitat en els àmbits social i econòmic s’allargarà més del previst i en el sector turisme encara més.

La notícia de les vacunes va obrir una porta a l’esperança de recuperar en poc temps una situació estable. Ara amb tota la maquinària en marxa de vacunació en els països del primer món, principals emissors de turisme internacional, i en plena onada del coronavirus la pròpia Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit que això va per llarg. Els terminis no seran els que en el sector turístic s’estudien.

L’OMS ha estat clara: no s’aconseguirà la immunitat col·lectiva en el 2021. Les campanyes de vacunació s’estan accelerant, però necessiten temps.

Els responsables de l’Organització Mundial de la Salut han demanat paciència perquè aquest any no s’aconseguirà cap nivell d’immunitat col·lectiva. Es tracta d’un mal auguri per al sector turístic. Les autoritats sanitàries demanen al conjunt de la societat que continuïn prenent les precaucions contra el virus sense abaixar la guàrdia. Al menys durant aquest any, ens obliguen a reduir la mobilitat i els viatges, la interacció social, a l’ús de mascareta, a mantenir la distància física en els espais comuns i a mesures d’higiene especials.

La notícia positiva per a la destinació espanyola és que el ritme de vacunació contra la COVID s’ha accelerat. Espanya és el quart país d’Europa on més vacunes s’han administrat a la població i està entre els 10 primers a tot el món. És un primer pas necessari que permetria transmetre un missatge de destí segur per als turistes.

En aquest context, el president de la patronal CEOE, Antonio Garamendi, ha demanat per a aquest estiu focalitzar-se en el turisme interior i tenint en compte que la població de més edat estarà ja immunitzada pel procés de vacunació, aposta per activar els viatges de l’Imserso.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button