superior

Destinacions

El 22% dels creuers de Barcelona funcionen amb gas liquat

Vaixells més moderns i eficients per ser menys contaminants

La temporada de creuers 2024 portarà a Barcelona vaixells més nous i menys contaminants per fer una activitat més sostenible per a la ciutat. Estan previstes 806 arribades amb vaixells més eficients ambientalment.

La tendència cap a la sostenibilitat del port la marquen la renovació de flotes de les grans companyies creueristes. Més de la meitat de les escales que es facin a Barcelona la faran vaixells que tenen menys de 10 anys d’activitat i n’haurà fins a 12 vaixells nous. També serà tendència aquest any la reducció de nombre de grans vaixells que facin escala, un 6% menys de creuers que superen els 5.000 passatgers.

A nivell de contaminació, el Port de Barcelona ha informat que aquest any un de cada quatre creuers (22%) que arribin al port estaran preparats per utilitzat com a combustible el gas natural liquat, molt menys contaminant que el fuel. Utilitzant aquesta font d’energia es redueixen fins un 70% les emissions d’òxids de nitrogen, un 20% les de CO2 i s’eliminen les emissions d’òxids de sofre.

Rècord mundial de creueristes, 36 milions

L’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA) ha calculat per aquest 2024 la xifra més alta de creueristes a tot el món. Preveu més de 35,7 milions de passatgers, que seria el màxim històric en el sector superant l’any 2023 que ja va ser de rècord. La patronal vaticina creixements consecutius els propers anys fins arribar als 40 milions de passatgers.

Articles relacionats

Back to top button