superior

Transport

Arriba el reconeixement facial dels passatgers a l’embarcament aeri

La tecnologia ja permet facilitar el procés d’embarcament eliminant documents i bitllets en paper o digital

Ara amb el reconeixement facial, vinculant biomètricament la foto del passaport o DNI amb la persona i les seves targetes d’embarcament, es pot fer tot el procés per accedir a una aeronau sense interferències.

Els aeroports de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat ja han fet diferents proves d’embarcament amb reconeixement facial. Iberia compta amb un sistema experimental a Madrid que ja ha provat amb èxit. En el cas de Barcelona, ​​ha estat Vueling la que ha provat el sistema.

Amb aquest control biomètric s’eviten cues als aeroports en prescindir de la revisió visual. Els empleats que han de supervisar els viatgers en tots els processos previs al vol tindran el reconeixement facial com a aliat i podran agilitzar tota l’operativa. Calculen que la tecnologia pot estalviar pràcticament la meitat del temps necessari per accedir a un avió.

Deixant en mans de la màquina la confrontació de les fotografies dels documents oficials a més s’aconsegueix una eficiència més gran. És més segur que el procés de revisió el facin els algorismes del reconeixement facial que les persones. Aena compta amb una APP que permet als passatgers vincular la cara amb el DNI des de casa, o en unes màquines especials al mateix aeroport.

El reconeixement facial agilitza els tres passos en què la intervenció humana s’ha considerat indispensable: la facturació de l’equipatge, el filtre de seguretat per accedir a la zona d’embarcament i, finalment, l’accés a l’avió. Per ara el procés és experimental però ha arribat per a quedar-se.

Articles relacionats

Back to top button