superior

Transport

La Costa Daurada recupera el 90% de l’operativa de l’aeroport de Reus amb més d’un milió de places

La tan desitjada recuperació postpandèmica comença a ser una realitat a tot el territori. A la Costa Daurada, a més de les bones perspectives de Setmana Santa, una infraestructura tan important com l’aeroport de Reus recupera aquest any fins el 90% del volum de places que oferia abans de la pandèmia, és a dir en el 2019. En xifres totals, les places seran 1.034.776 seients.

Aquestes dades són molt ben valorades pel territori, perquè les aerolínies han patit forts problemes econòmics durant aquests dos anys i algunes fins i tot han fet fallida. Però també és valora molt positivament la recuperació en el context actual de crisi generalitzada per la guerra d’Ucraïna, la problemàtica dels preus dels carburants i la inestabilitat dels mercats.

Per tots aquests motius, la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, ha mostrat la seva satisfacció davant d’aquestes perspectives que, afirma, «són, sense dubte, fruit d’una feina conjunta d’impuls d’aquesta infraestructura. Un compromís i un treball que hem emprès des del Patronat de Turisme de la Diputació en el marc de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus i al costat dels agents del territori i administracions que en formen part».

23 rutes per connectar la Costa Daurada amb set països i Palma de Mallorca

El gros de l’oferta se l’emporta el Regne Unit, que, en conjunt té el 62% del total de les places posades a la venda. Però destaca especialment  l’augment de places a Irlanda, que són un 30,4% més que les que hi havia el 2019. En total són 7 vols setmanals i 128.619 seients. A més també s’estén el període de connexions operatives, gràcies a Ryanair que multiplica per sis les places entre Cork i Reus i allarga la temporada d’abril a octubre.

Les 23 rutes són les següents:

  • Anglaterra: Londres Gatwick, Londres Stansed, Manchester, Liverpool, Birmingham, East Midlands (Nottingham), Newcastle, Doncaster Sheffield, Leeds Bradford i Bristol.
  • Escòcia: Edimburg, Glasgow i Aberdeen.
  • Gal·les: Cardiff.
  • Irlanda: Belfast, Shannon, Cork i Dublin.
  • Bèlgica: Brusel·les Zaventem i Brusel·les Charleroi.
  • Països Baixos: Eindhoven.
  • Polònia: Gdansk.
  • I també és manté el vol a Palma de Mallorca.

Les companyies aèries estrangeres que operen a l’aeroport de Reus són Ryanair, Jet2 (que inaugura la ruta a Bristol) i TUI. La recuperació no arriba al 100% perquè cal recordar que la fallida de Thomas Cook va comportar una redimensió de les operatives d’algunes companyies com per exemple, Easyjet.
A aquestes aerolínies cal afegir Air Nostrum que connecta la Costa Daurada amb Palma de Mallorca amb la possibilitat d’afegir al bitllet el viatge fins a Menorca i Eivissa.

El mercat britànic és el principal mercat internacional de la Costa Daurada juntament al francès. Per això el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada va impulsar un acord de promoció amb l’equip femení de futbol del Manchester City, com va informar Comunicatur. Entre els vols des del Regne Unit, la fi de les restriccions de mobilitat i aquesta promoció, el patronat espera recuperar el turisme britànic, després de dos anys molt complicats en que les operacions amb el Regne Unit van caure en tots els mercats.

Articles relacionats

Back to top button