superior

Aeri

Vueling converteix el Prat en líder europeu en vols de curt radi

Vueling segueix creixent a l’aeroport de Barcelona i situa fins a 50 avions a la capital catalana i incorpora 14 noves rutes des del Prat. En total seran 117 rutes directes a Barcelona amb una capacitat potencial de 12 milions de seients.

La nova temporada 2014 de Vueling a Barcelona suposa un creixement del 14% en comparació a l’any anterior. La companyia espera assolir un 50% de la quota de mercat al Prat en els propers cinc anys, actualment té un 34%.

L’estiu del 2014 el Prat serà l’aeroport europeu amb més destins de curta i mitjana distància gràcies a Vueling. El president de l’aerolínia, Àlex Cruz, s’ha obert a buscar aliances amb altres companyies per connectar vols de llarga distància i operar amb codi compartit. Qatar Airways seria una de les opcions més factibles, però també la colombiana Avianca pot ser una opció d’estudi. Cruz diu que prop del 20% dels passatgers Vueling a Barcelona són de connexió.

Després del fiasco d’Spanair, Vueling s’ha convertit en l’aerolínia de referència per a la Generalitat de Catalunya. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha estat clar al afirmar que fa uns anys “somiàvem tenir un aeroport com el que ara tenim i una companyia de referència, Vueling s’ha convertit en aquesta companyia de referència” i existeix “una clara coincidència entre l’interès empresarial que té la companyia amb els interessos de promoció del país”.

Els nous vols de Vueling
Els nous destins per l’estiu vinent seran Bastia-Còrcega (França), Cracòvia (Polònia), Donetsk i Khàrkiv (Ucraïna), Kaliningrado i Kazan (Rússia) i Tunísia que s’uneixen a les ja anunciades de Porto, Varsòvia, Jerez, Leipzig, Dakar, Belgrad i Budapest, algunes d’elles mai abans operades des de l’aeroport català.

[HOME]

Back to top button