superior

Turisme de Barcelona

“El MNAC pren el carrer” i converteix Barcelona en un museu a l’aire lliure

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el president del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Narcís Serra, el vicepresident i director general d’HP, Santiago Morera, i el president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, han inaugurat el projecte “El MNAC pren el carrer”, una acció que omplirà els carrers de Barcelona durant un mes i mig amb 33 rèpliques exactes de grans obres mestres del MNAC.

En un acte celebrat a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, l’alcalde Jordi Hereu ha donat el tret de sortida a aquesta iniciativa conjunta del MNAC, HP i Turisme de Barcelona destapant l’obra “La Mare de Déu dels consellers”, de Lluís Dalmau, que decora la façana de l’Ajuntament i que retrata fidelment a un grup de consellers.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha celebrat aquest iniciativa perquè “Barcelona posa de nou la cultura a l’abast de tothom, a peu de carrer” i ha recordat que “a través de la cultura també defensem la convivència i l’ espai públic”. Amb actes com aquests -ha afegit l’ alcalde- “posem en valor els carrers de Ciutat Vella i tots els barris de Barcelona”.

Amb aquesta exposició, el MNAC acosta als ciutadans una part del ric patrimoni artístic que conserva el Museu, i HP, amb la impressió de les obres, posa al servei de la societat i la cultura la tecnologia més innovadora i respectuosa amb el medi ambient, la tecnologia HP Làtex, desenvolupada pels enginyers del centre d’HP a Sant Cugat del Vallès.

La coincidència de dos aniversaris, el MNAC celebra el 75è aniversari de la seva creació i HP el 25è aniversari de l’inici de la seva activitat d’innovació i recerca a Espanya, al Centre de Sant Cugat del Vallès, ha estat el motiu per realitzar aquesta acció conjunta i compartir-la amb la ciutat de Barcelona.

El president del MNAC, Narcís Serra, destaca el doble objectiu d’aquesta iniciativa: “apropar algunes obres mestres de les col•leccions del MNAC al vianant i convidar-lo a conèixer la resta al mateix museu”. Considera que una acció d’aquest tipus crearà gran expectació i anima a tothom a passejar seguint els recorreguts proposats, tot gaudint d’una perspectiva insòlita d’obres que estem acostumats a veure penjades a les parets del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Per la seva part, el Vicepresident i Director General d’HP, Santiago Morera, ha afirmat que aquesta iniciativa conjunta amb el MNAC “és la millor manera de compartir amb la societat els 25 anys d’innovacions tecnològiques del Centre HP de Sant Cugat del Vallès”.

El president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha recordat que la cultura és dels principal actius de la promoció turística que es fa de la ciutat. “Des de fa pràcticament una dècada, la promoció turística que portem a terme des del consorci descansa, ben especialment, en el patrimoni cultural i arquitectònic de Barcelona," ha precisat Gaspart, que ha revelat que la cultura és el segon aspecte més ben valorat pels turistes que visiten Barcelona, amb una nota de 8,2 en una escala d’u a deu.

Els barcelonins i els visitants de la ciutat es trobaran per l’avinguda Diagonal, Rambla Catalunya, passeig de Gràcia i pels carrers de Ciutat Vella, amb reproduccions exactes d’obres de grans mestres de la pintura, com ara Fra Angélico, Jaume Huguet, Pere Serra, Francisco de Zurbarán, Velázquez, Fragonard, Marià Fortuny, Ramon Casas, Henri de Toulouse-Lautrec, Salvador Dalí, Joan Ferrer Miró o Pablo Picasso, entre d’altres.

El MNAC, HP i Turisme de Barcelona han comptat en aquest projecte amb la col•laboració de BCN bit per a la creació d’un microsite amb informació sobre el projecte www.elmnacprenelcarrer.cat i amb la companyia Print Zone, que ha contribuït al disseny de les cartel•les i de la informació de cada obra. Els comerços de les àrees on estaran les obres de “El MNAC pren el carrer” també han estat còmplices d’aquesta innovadora iniciativa.

Informació emesa per Turisme de Barcelona com a membre col·laborador Comunicatur

Back to top button