superior

EmpresesTransport

Les grans empreses de seguretat no vigilaran els aeroports d’AENA

Eulen, Prosegur o Securitas han decidit no optar al nou concurs públic d’AENA que s’ha d’adjudicar properament per fer el control de seguretat dels aeroports. L’estiu passat l’aeroport  del Prat va patir un conflicte laboral amb els vigilants de l’empresa Eulen que va col·lapsar el funcionament de la terminal 1.

En el nou concurs, AENA ha incorporat les condicions del contracte fixades per l’acord que van arribar sindicats, patronal i govern espanyol el passat mes de novembre per superat aquell conflicte. Aquestes condicions han provocat que les principals empreses del sector no trobin atractiu accedir a aquest concurs. Diuen que amb l’augment del plusos als vigilants i el risc de rebre sancions, no els surten els números.

Per la seva banda, els sindicats creuen que amb la retirada d’aquestes companyies entraran a concurs empreses més petites que tenen un funcionament laboral pitjor. A més acusen al gestor aeroportuari de licitar un cop més a la baixa. Per tot plegat, auguren novament conflictivitat i vagues per les condicions laborals.

El servei de seguretat privada a l’aeroport del Prat  per al 2018 és d’uns 41,5 milions d’euros. Cal recordar que la darrera licitació va ser en 2016 i l’import va ser uns 20 milions inferiors.

Articles relacionats

Back to top button