Tecnologies

Els bloctrips guanyen terreny

En els plans d’accions promocionals d’entitats i empreses l’aposta per les xarxes socials cada cop és més evident. En aquest sentit, els bloggers experts en viatges i turisme s’estan fent un lloc entre els agents de viatge i els periodistes que, fins ara, eren el públic objectiu dels viatges promocionals.

Recentment, tant l’Agència Catalana de Turisme (ACT) com el Patronat de Turisme Costa Brava Girona han organitzat uns bloctrips amb alguns dels bloggers internacionals més influents. Aquestes accions s’emmarquen dins les seves respectives estratègies de posicionament a la xarxa i davant la creixent influència de les xarxes socials i els blocs de viatges en la presa de decisions dels turistes.

El bloctrip de l’ACT, amb 9 participants, ha generat uns 23 milions d’impressions de l’etiqueta #catalunyaexperience, s’han fet 3.191 tuits de #catalunyaexperience, que han arribat a més d’un milió de comptes diferents de Twitter, i s’han etiquetat 481 fotos a la xarxa Instagram.

Pel que fa a Costa Brava, amb els dos bloctrips temàtics (cultura i natura, i gastronomia), en què han participat una quinzena de blocaires, s’han superat els 20 milions d’impressions. Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona asseguren que “els impactes a les xarxes socials aconsegueixen ampliar i multiplicar la tasca promocional que es fa des del Patronat per la captació de visitants per a les destinacions gironines”.

Noves accions

L’any 2009, l’ACT i l’any 2011, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona van impulsar els seus primers viatges d’aquest tipus. Els bons resultats els han fet repetir l’experiència i sembla ser que per potenciar-la encara més.

De fet, per a aquest mes de juny, l’ACT prepara una acció específica amb prescriptors d’Instagram, xarxa que compta amb més de 30 milions d’usuaris que comparteixen més de 1.000 milions de fotografies.

Pel que fa a la Costa Brava, més de 150 blocaires, escriptors i creadors de nous continguts en mitjans de comunicació socials de l’àmbit dels viatges d’arreu del món participaran al congrés TBEX Europe 2012, trobada anual més important de blocaires, que tindrà lloc els dies 21 i 22 de setembre a la ciutat de Girona.

Back to top button