superior

Formació

I Jornades de Turisme Cultural al Garraf

El Garraf vol posicionar-se definitivament com a comarca de turisme cultural. És en aquest sentit que organitza aquesta trobada el proper 14 de juny, amb l’objectiu que la cultura jugui un paper destacat en els plans d’inversió i plans estratègics per al desenvolupament territorial i de regeneració econòmica i, ara, en els plans per sortir de la crisi.

Vilanova i la Geltrú acollirà aquesta jornada on, sota el lema Turisme+Cultura+Patrimoni= Expansió i competitivitat, es reflexionarà sobre la cultura i el patrimoni i la seva vinculació a les oportunitats que ofereixen per a la dinamització econòmica del territori.

Segons els organitzadors, el sector serveis presenta actualment molts canvis i potencialitats: nous hàbits de consum, canvis en les formes d’activitat econòmica i ocupació, extraordinari desenvolupament de les noves tecnologies… Per tant, asseguren, “és necessari donar una especial èmfasi al patrimoni en el disseny d’estratègies de promoció i desenvolupament territorial”.

José Antonio Donaire, professor de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona i director de l’Institut Superior d’Estudis Turístics, i Pere Vicenç Rahola, president de la comissió de cultura de la Cambra de Comerç, Industria i Navegació de Barcelona són alguns dels ponents. Per la seva banda, Vic, Reus, les rutes literàries, el Garraf i el turisme industrial formaran part d’una taula d’experiències.

El 3 de juliol, i com a continuació d’aquesta primera jornada, està previst una nova sessió “Buscant estratègies d’acció al Garraf”.

Articles relacionats

Back to top button