superior

Mercats

Espanya, França i Itàlia, destinacions de vacances més populars entre els europeus

3 de cada 10 europeus assegura que té previst anar de vacances a Espanya (10%), França (10%) i Itàlia (9%) segons assenyala l’Eurobaròmetre de febrer sobre actituds dels ciutadans de la Unió Europea.

Aquestes dades concorden amb les manifestades per diferents responsables turístics en la darrera edició del Saló Internacionals del Turisme a Catalunya i l’apreciació de “símptomes de recuperació” en els principals mercats emissors. El conseller de Turisme de la Generalitat, Josep Huguet, apunta una millora del turisme per a la temporada d’estiu. En aquest sentit, ha volgut destacar la millora de mercats emissors, com l’italià, l’alemany, el britànic i el rus.

Segons les seves dades, el mercat italià ha presentat un increment interanual en 2010 d’afluència de turistes a Catalunya (+3%) i el rus podria repetir l’èxit d’afluència de l’estiu 2008. Pel que fa als mercats alemany i britànic, han començat a frenar el ritme de desacceleració interanual acumulada tot i que encara mostren dígits negatius.

Així mateix, l’Eurobaròmetre destaca que Espanya és la destinació preferida pels europeus per viatjar, concretament un 8,3% la prefereixen, per davant d’Itàlia (6,1%), França (5,8%), EEUU (5%), Grècia (4%), Turquia (3%) i Croàcia (2,6%).

Back to top button