superior

Mercats

Els francesos, els que més gasten a Catalunya

Els turistes procedents de França són els que, en 2009, han generat més despesa turística a Catalunya, amb un total de 2.600 milions d’euros. Aquesta xifra representa el 24,5% del total de la despesa turística generada pels mercats estrangers al territori català.

Segons dades facilitades per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), l’any passat van viatjar a Catalunya 3,5 milions de turistes francesos, que van realitzar una estada mitja de 7,5 dies, i van generar 26 milions de pernoctacions. El mercat francès representa el 25,4% del total de turistes que arriben a Catalunya, i el 25% del total de pernoctacions dels mercats estrangers.

Pel que fa al tipus d’allotjament, el 43,8% dels turistes francesos es van allotjar en hotels, on van realitzar el 16,5% del total de les seves pernoctacions a Catalunya. Els hotels catalans van rebre 1,5 milions de viatgers francesos, que van generar 4,3 milions de pernoctacions.

Amb l’objectiu de reactivar aquest mercat, primer emissor de turistes per a Catalunya, l’ACT ha iniciat l’Any de França. Com ja va fer a Alemanya i a Itàlia, durant aquest any es durà a terme un pla promocional al qual es destina gairebé 1 milió d’euros.

El Pla contempla més de 80 accions promocionals com ara workshops, esdeveniments de públic final, viatges de premsa, presentacions de Catalunya i una campanya de publicitat, entre d’altres.

A aquest pla de la Generalitat, cal afegir les noves rutes aèries que diverses companyies estan posant en marxa aquestes setmanes. Air Nostrum connecta Barcelona amb Toulouse; Spanair vola des de finals d’aquest mes d’abril entre Marsella i Barcelona; i Ryanair posarà en marxa dos nous vols des de Girona, un amb Lille i l’altre amb Poitiers. Amb aquests ja hi haurà més de 270 vols entre Catalunya i França.

Back to top button