Empreses

Cal depurar les empreses turístiques, segons Exceltur

El vicepresident d’Exceltur, José Luis Zoreda, creu que ara és un bon moment per a la concentració d’empreses en el sector turístic i en alguns casos “depurar aquelles que no han sabut adaptar-se als canvis en el model de negoci”.

L’opinió de Zoreda coincideix amb la presentació del balanç de resultats del primer trimestre realitzat per Exceltur que ho ha qualificat de “no bo” ja que el PIB turístic es va contreure un 1%, tot i que fa dotze mesos va ser del 9%.

El lobby turístic també ha diferenciat un doble comportament en el sector. Les aerolínies i les agències, que ja han passat una forta reestructuració en 2009, ara semblen que aconsegueixen millors resultats. En front se situen “els hotels i les empreses d’oci que continuen en caiguda lliure”.

El director d’Estudis i Investigació d’Exceltur, Óscar Perelli, ha declarat que "ni en termes de creixement de demanda, ni en translació a les vendes i beneficis, el balanç del primer trimestre es pot considerar bo".

Segons les dades recollides en el balanç empresarial, el 59,1% dels empresaris considera que els seus resultats han caigut en el primer trimestre de 2010 pel que fa al de l’any anterior, mentre que un 22% parla d’un manteniment dels beneficis i només un 18,9% assegura que aquests han augmentat./Agències

Back to top button